De Panasonic LF1

Panasonic LF1
Update : dit toestel is inmiddels opgevolgd door de Panasonic TZ70 (klik hier).

Medio 2015 is zeer helaas de ouwe trouwe Nikon P60 gesneuveld a.g.v. een val uit de zeer bezwete mtb-handen. Die P60 was inmiddels (met bouwjaar 2008) zeer waarschijnlijk wereldrekordhouder mtb-foto's en mtb-kilometers maken... Hoop en veel gesleutel en getest mochten echter niet meer baten. Hij rust nu in vrede op de server van deze fotosite. Voor een indruk van de Nikon P60 klik je hier.

Op zoek naar een opvolger stond en staat absoluut vast dat er in ieder geval weer een evf, een elektronische viewfinder, aanwezig moest zijn.
Helaas loop je dan al snel vast aangezien de evf a.g.v. de vooruitgang nauwelijks nog te krijgen is. De moderne mens kijkt liever op een groot scherm om vervolgens niet of nauwelijks iets te kunnen onderscheiden onder de echte soleil...

De Panasonic LF1 en TZ70 trokken toen de aandacht. Na de nodige afwegingen qua prijs en specs is eind 2015 voor de LF1 gekozen. Deze bevalt prima in alle opzichten (voor het doel waar hij nu voor dient). Ook voor degelijks gebruik bevalt dit toestel prima. Vooral het zeer duidelijke scherm en het diafragma tot slechts f/2 maken het toestel goed. De evf is duidelijk minder scherp, wat overigens al aan de specs te zien is.

Als extra is er wifi aan boord waarmee het toestel bediend kan worden via telefoon en tablet. Dat levert een extra point of view op als je het toestel hoog in de lucht houdt m.b.v. een monopod. Zie daarvoor elders op deze site. Voor het overige is wifi zinloos...

Klik hier door naar het artikel over bediening van apparatuur m.b.v. wifi.

TOP